Ben je op zoek naar inspiratie voor een newborn shoot stijl? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog wil ik het hebben over de verschillende stijlen voor een newborn shoot. Er zijn verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen wanneer je een newborn shoot boekt. Hieronder heb ik er een aantal beschreven.

Lifestyle newborn shoot

Bij lifestyle newborn fotografie leggen we de nadruk op de natuurlijke momenten en emoties van het gezin en de baby. Het draait om het vastleggen van de dagelijkse momenten, zoals knuffelen en voeden. De setting is vaak thuis of op een andere vertrouwde locatie. De foto’s zijn vaak ongedwongen en intiem. Bij deze newborn shoot neem ik alleen wat extra daglichtlampen mee. Er wordt dan geen gebruik gemaakt van mandjes en dekentje enz. Zie hieronder een voorbeeld van een foto uit zo’n shoot.

Lifestyle newborn shoot

Geposeerde newborn shoot

Bij een geposeerde shoot wordt de baby in verschillende houdingen geplaatst en er wordt gebruik gemaakt van verschillende props en achtergronden. De nadruk ligt op het creëren van een kunstzinnige foto. Uiteraard wordt er tijdens de shoot altijd op gelet dat de baby comfortabel en veilig is. Bij deze shoot kun je nog kiezen of je wat romantischer (met schattige kleertjes) of natuurlijker (alleen doeken en dekentjes) plaatje wil. Zie hieronder een voorbeeld van een foto van een geposeerde newborn shoot stijl.

Geposeerde_newborn_shoot

Fine art newborn shoot

Een Fine art shoot is een nog meer gestileerde stijl. Hierbij wordt gebruik gemaakt van licht, kleur en compositie om een kunstwerk te creëren. De baby wordt vaak in een kunstzinnige setting geplaatst en er wordt gebruik gemaakt van bijzondere props. De foto’s zijn vaak artistiek en poëtisch. Zie hieronder een voorbeeld van een foto uit zo’n fotoshoot.

Fine art newborn shoot

Zwart/wit newborn shoot

Zwart/wit newborn fotografie is een stijl waarbij de foto’s in zwart-wit worden gemaakt om een echt kunstwerk te creeren. Dit zorgt namelijk voor een tijdloos en klassiek effect. Het is belangrijk dat er genoeg contrast in de foto’s zit, zodat de details van de baby goed zichtbaar zijn. Zie hieronder een voorbeeld van een foto van een zwart/wit newborn shoot stijl.

Zwart_wit_newborn_shoot

Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie kunnen geven voor jullie newborn shoot. Of je nu gaat voor een natuurlijke en ongedwongen sfeer, een gestileerde en artistieke stijl of een combinatie van stijlen, alles is mogleijk. Als je nog vragen hebt of als je graag een newborn shoot wil boeken, neem dan gerust contact met me op!

En mocht je op zoek zijn naar een professionele fotograaf voor je newborn shoot, kijken dan ook even hier! Ik bied verschillende stijlen aan en help graag bij het creëren van prachtige foto’s van je pasgeboren baby. Inspiratie voor de newborn shoot kun je ook altijd opdoen op Pinterest.

Gelijk een newborn shoot reserveren?

Maak hieronder een afspraak:

0
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Hartelijk dank voor je reservering
Your confirmation number:
TOEVOEGEN AAN GOOGLE AGENDA

 

Would you like to…?

Use the Divi Builder…

to design your pop-up!

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Proin eget tortor risus.

WhatsApp chat